ມື້ນີ້ປ່ຽນຈາກ ຕຳເຂົ້າປຸ້ນ ມາເປັນ 'ກ້ອຍເຂົ້້າປຸ້ນ' ເອົາສາເນາະ. ເຄື່ອງປຸງຫລັກໆ ກະຄ້າຍຄືລາບ ແຕ່ວ່າ ມີນ້ຳຕານ ແລະ ປະເພດ ຢໍ່ເຂົ້້າມາໃສ່ນຳ ລະມັນກະ ເຂົ້້າກັນດີໆ. ລອງແຕ່ງ ເບິ່ງເດີ ເວລາຕັ້ງວົງຫັ້ນນາ :)
1. ເຮັດນ້ຳແຈ່ວກ່ອນໃສ່ຊາມ: ເອົາ ປາແດກ, ນ້ຳຕານປີ໊ບ, ໝາກນາວ, ເຜັດຜົງ, ເຂົ້າຂົ້ວ ລົງ ຕີໃຫ້ ນ້ຳຕານເປື່ອຍ.
2. ຈາກນັ້ນເອົາຫອມບົ່ວແດງ, ຢໍ່ຊອຍ, ໝາກຖົ່ວ, ເຜັດດິບຊອຍ, ເຂົ້າປຸ້ນ, ຫອມເປຊອຍ ລົງ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລະ ຊີມລົດ ພ້ອມເສີບ.