'ຍຳຊີ້ນ ຫົວສີໄຄ' ເປັນເມນູກັບແກ້ມ ຍອດຮິດ ອີກຈານໜຶ່ງ. ຊອກຫາກິນໄດ້ ຕາມຮ້ານຕາມສັ່ງ. ແຕ່ມື້ນີ້ ມາເຮັດກິນເອງຢູ່ບ້ານເບິ່ງ. ເບິ່ງສູດລຸ່ມນີ້ລະເລີ່ມເລີຍ :)
1. ປີ້້ງຊີ້ນພໍໃຫ້ສຸກ ແລະ ຊອຍບາງປະໄວ້
2. ເຮັດນ້ຳຍຳ: ເອົານ້ຳຕານໄປລະລາຍໃນນ້ຳຮ້ອນກ່ອນ, ແລ້ວເອົາມາບົດກັບ ກະທຽມ, ໝາກເຜັດ, ເກືອ, ນ້ຳປາ, ແປົ້ງນົວ, ບີບໝາກນາວໃສ່ ແລະ ຊີມລົດຊາດຕາມໃຈມັກ.
3. ເອົາຊີ້ນໃສ່ຊາມ ຫລື ຖ້ວຍໃຫຍ່ ແລ້ວ ເອົາຫົວສີໄຄ, ຫົວບົ່ວ, ກະທຽມດອງ,ໝາກເລັ່ນ, ພ້ອມ ຜັກຫອມທັງໝົດລົງ ພ້ອມຖອກນ້ຳຍຳໃສ່, ຕາມດ້ວຍ ຊ໊ອດໝາກເຜັດສີລາຊາ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຊີມລົດຊາດ ຕັກເສີບ. ແຊບ!