ແໜມເຂົ້າ ເມນູຕຳນານ ອີກເມນູໜຶ່ງ. ເບິ່ງຄື ຊິເຮັດຍາກ ແຕ່ທີ່ຈິງບໍ່ໄດ້ຍາກເລີຍ. ໄດ້ເຄັດລັບ ຄວາມແຊບ ແລະ ຂັ້ນຕອນງ່າຍໆ ຈາກເອື້ອຍຮັກ ເລີຍເອົາມາແຊ ເບິ່ງຕາມນີ້ເລີຍ:
ຂັ້ນຕອນ 1: ຄົນເຂົ້າຈ້າວກັບຫມາກພ້າວຂຼດ, ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນ້ຳຕານ, ຄະນໍ, ເຜັດຜົງ ແລະໄຂ່ໄກ່ໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ. ຊີມລົດໃຫ້ພໍດີ
ແລ້ວປັ້ນເປັນກ້ອນປະມານສ່ຳກຳປັ້ນ.
ຂັ້ນຕອນ 2: ນຳກ້ອນແຫນມ ໄປທອດໃນນ້ຳມັນຮ້ອນປານກາງ ຈົນສຸກເຫລືອງ ແລ້ວ ອອກປະໄວ້ໃນຊາມ ໃຫ້ເຢັນແລ້ວບີບໃຫ້ມຸ່ນ.
ຂັ້ນຕອນ 3: ເອົາສົ້ມຫມູ, ຖົ່ວດິນ, ຫອມບົ່ວ, ຫອມປ້ອມ, ຫອມເປ ທີ່ຊອຍ ຄົນໃສ່.
ຂັ້ນຕອນ 4: ເຮັດແຈ່ວ: ແມ່ນຂ້ຽວນ້ຳຕານໃຫ້ເຫລືອງຫອມແລ້ວຕື່ມນ້ຳໃສ4ບ່ວງແກງ. ເອົາຫມາກຂາມປຽກລົງ ຕາມດ້ວຍເກືອ, ນ້ຳປາ ຕົ້ມຈົນນ້ຳຕານລະລາຍ ແລະຫມາກຂາມອອກສົ້ມ ແລະປົງລົງ ຕອງເອົາເຫຍື່ອຫມາກຂາມອອກຖ້າມີ.
ບົດຫມາກເຜັດສຸກ ແລະ ກະທຽມໃສ່ຕອນນ້ຳຮ້ອນ. ຊີມລົດຊາດຕາມໃຈມັກ.
ຂັ້ນຕອນ 5: ຈັດແຫນມແລະ ຜັກພັນໃສ່ຈານ ເສີບພ້ອມກັບແຈ່ວ ແລະ ເຜັດແຫ້ງ. ແຊບ!