ໃຜຍັງຄິດບໍ່ອອກ ວ່າຊິເຮັດຫຍັງກິນ ຕອນໄປຕັ້ງແຄ໋ມ ຫລື ປິກນິກ. ແມ່ນ ຂໍແນະນຳເຮັດອົບໄກ່ ໃສ່ເບຄອນ ແລະມັນຝລັ່ງ ແບບນີ້ເດີ. ກຽມເຄື່ອງ ບໍ່ໄດ້ຫຍຸ້ງຍາກ ແລະຜົນອອກມາ ແຊບ:)
1. ເອືອບໄກ່ດ້ວຍ ເກືອ,ພິກໄທ, ຜົງຄະນໍ,ແລະຜົງກະທຽມ. ທາໃສ່ໃຫ້ທົ່ວ ທາງໃນແລະນອກຫນັງໄກ່.
2. ວາງໄກ່ລົງໃນ ຖາດອາລູມິນຽມ ແລ້ວຍັດ ຫົວບົ່ວໃຫຍ່ຜ່າເຄິ່ງ,ກະທຽມຜ່າເຄິ່ງ,ແລະ ມັນຝລັ່ງນ້ອຍຜ່າເຄິ່ງລົງເຂົ້າໄປໃນທ້ອງໄກ່ຈົນເຕັມ. ແລະວາງອ້ອມໆ ໄກ່ໃຫ້ເຕັມຖາດ (ໃຫ້ໂຮຍເກືອ,ພິກໄທ, ແລະຜົງຄະນໍໃສ່.ພວກມັນຝລັ່ງອ້ອມໄກ່ຫັ້ນນຳ).
3. ເອົາເບຄອນເປັນແຜ່ນ ປົກໄກ່ ໄວ້.(ໃສ່ຫລາຍຫນ້ອຍຕາມໃຈມັກ).
4. ເອົາເຈ້ຍອາລູມິນຽມ ຫຸ້ມປິດຖາດໄວ້ ໃຫ້ດີ.ແລ້ວນຳໄປໃສ່ເທິງ ເຕົາຖ່ານ ປະໄວ້ 40ຊົ່ວນາທີ. ຫລືສັງເກດຈົນກວ່າໄກ່ສຸກ. ໃຫ້ເອົາເຈ້ຍອາລູມີນຽມ ອອກ ແລ້ວປີ້ງຕໍ່ໃຫ້ ຫນັງແລະເບຄອນ ກອບ ປະມານ 10ນາທີ.(ລະວັງຊ່ວງ ອົບໄວ້ ຢ່າໃຊ້ໄຟແຮງ ຫລາຍເພາະຫນັງໄກ່ ຕິດຖາດ ທາງພື້ນຈະໄຫມ້ກ່ອນໄກ່ສຸກ).