ປີ້ງໄກ່ເດີ ປີ້ງໄກ່, ປີ້ງໄກ່ລາດແຊບໆເດີ. ມາເບິ່ງ ວິທີ ເອືອບໄກ່ ແລະປີ້ງແບບ ທຳມະຊາດ ບ້ານນາ ນຳກັນເດີ.
ຂັ້ນຕອນ 1: ແຜ່ ຂ່າໄກ່ອອກ ແລະ ເອືອບດ້ວຍ ຫົວສີໄຄ ແລະກະທຽມທີ່ບົດນັ້ນ. ເອົາສະອິ້ວຂາວ, ຄະນໍ, ນ້ຳຕານ, ແລະນ້ຳມັນປະສົມລົງໄປ ແລ້ວຄັ້ນໃຫ້ເຄື່ອງເຂົ້າໄປໃນຊີ້ນ. ປະໄວ້ປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ.
ຂັັ້ນຕອນ2: ປີ້ງໃສ່ເຕົາຖ່ານດ້ວຍໄຟອ່ອນ ຫາ ປານກາງ ແລະ ຫມັ່ນທານ້ຳຫມັກທີ່ເຫລືອ ແລະ ນ້ຳມັນພືດເພື່ອບໍ່ໃຫ້ໄກ່ແຫ້ງ. ປີ້ງຈົນສຸກ ສັງເກດ ວ່າທາງໃນບໍ່ມີເລືອດຕິດກະດູກແມ່ນໃຊ້ໄດ້.
ຂັ້ນຕອນ 3: ເສີບຮ້ອນໆ ກັບ ເຂົ້າຫນຽວ ແລະ ແຈ່ວ ຫລືຕຳຫມາກຫຸ່ງ. ແຊບ !