ເຂົ້າຂົ້ວເປັນເຄື່ອງປຸງ ປະຈຳຄົວລາວທີ່ຂາດບໍ່ໄດ້.ໂດຍສະເພາະຍາມເຮັດລາບ ນີ້ຖ້າບໍ່ມີເຂົ້າຂົ້ວແມ່ນເອີ້ນລາບບໍ່ໄດ້:)
1. ເອົາເຂົ້າສານຫນຽວໃສ່ຫມໍ້
2. ຂົ້ວກັບໄຟປານກາງ, ຄົນໄປມາໃຫ້ອອກສີນ້ຳຕານສະເຫມີກັນ
3. ພັກໃຫ້ເຢັນ ແລ້ວເອົາໄປບົດຫລືຕຳ ແລ້ວ ໃສ່ກັບໄວ້.
ເຄັດລັບ: ຢ່າຂົ້ວລະປະໄວ້ກັບດົນຫລາຍມັນບໍ່ຫອມ.