ຫລຽວເຫັນໝາກສົ້ມຍາມໃດ ລະນ້ຳລາຍ ແຕກຍ່າວໆ. ມັນເປັນ ອາຫານ ຫວ່າງສຸດເລີດ ຂອງຄົນບ້ານເຮົາ. ມື້ີທີ່ ລໍ້ກະລິ່ງ ບໍ່ມາ ເຮົາກໍ່ ໄດ້ລົງມືເຮັດ ເອົາເອງ:)
1. ລ້າງໝາກໄມ້ ໃຫ້ ສະອາດ ແລ້ວ ປອກເປືອກ ແລະ ຊອຍ ໄວ້.
2. ເຮັດແຈ່ວ:
- ຂົ້ວໝາກເຜັດແຫ້ງ (ບໍ່ໃສ່ນ້ຳມັນ) ໃຫ້ຈົນຫອມ.
- ແລ້ວ ຖອກລົງ ຄົກ, ໃສ່ກະທຽມ ລົງໄປ ແລ້ວຕຳໃຫ້ມຸ່ນ.
- ຈາກນັ້ນ ເທໃສ່ໝໍ້ ນ້ອຍ, ໃສ່ ນ້ຳຕານ, ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນ້ຳ, ແລະ ປາແດກ. ແລ້ວຕົ້ມປະໄວ້ ປະມານ 10 ນາທີ. ຫລືຈົນກວ່າ ນ້ຳແຈ່ວເປັນຂຸ້ນໆ ຕາມໃຈມັກ ( ສາມາດຕື່ມນ້ຳຕານໃສ່ອີກໄດ້ ຖ້າມັກຂຸ້ນຕື່ມ)
- ປະໃຫ້ເຢັນ ແລ້ວຈິ່ງຕັກໃສ່ ຖ້ວຍນ້ອຍ. ຕຽມ ເອົາໝາກສົ້ມມາ ຄຸ້ຍ ບາດນີ້. ແຊບ :)