ຢາກເຮັດ 'ແຈ່ວສຸກີ້' ຈັກ ກະປຸກ ໄວ້ ຕິດບ້ານບໍ່? ມາແມ໊ ລອງເຮັດເບິ່ງ ວິທີນີ້ງ່າຍໆ ໃຜກະເຮັດໄດ້. ເບິ່ງສູດລຸ່ມນີ້ເລີຍ:
1. ເອົາ ຫມາກຖົ່ວດິນ ໄປບົດ ໃສ່ນ້ໍາ ໃຫ້ແຫລກ
2. ເອົາ ຜັກບົ່ວ+ຜັກທຽມ ໄປບົດ ໃສ່ນ້ໍາມັນ
3. ຄ້າງຫມໍ້ ແລ້ວ ເອົາຜັກບົ່ວ+ຜັກທຽມ ທີ່ບົດ, ລົງໄປຂົ້ວ ໃຫ້ຫອມ ແລະ ສຸກ. ຫລັງຈາກນັ້ນ ກໍ່ໃສ່ ຫມາກເຜັດຫນ້າເຂົ້າປຸ້ນ ລົງໄປຂົ້ວໃຫ້ຫອມ ແລ້ວ ໃສ່ເຕົ້າຮູ້ຍີ້ ລົງໄປຂົ້ວ ໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ ແລ້ວ ໃສ່ກະທິ ແລະຫມາກຖົ່ວດິນ ທີ່ບົດລົງ ໄປຂົ້ວ ແລ້ວ ປຸງເຄື່ອງ ລົງໄປ
4. ຂ້ຽວ ຈົນນໍ້າເລີ້ມແຫ້ງ ແລະ ແຈ່ວ ແຕກມັນ ຊິມລົດ ຕາມຕ້ອງການ ແລ້ວກໍ່ປົງໄດ້
ປລ. ລົດຊາດ ໃຫ້ອອກຫວານນໍາ ແລະ ເຄັມມັນຕາມ