ເມນູ ປີກໄກ່ ແບບສູດລາວໆ ແມ່ນເຮັດໄດ້ ງ່າຍໆ ບໍ່ວ່າຈະ ເອົາໄປ ປີ້ງ ຫລືອົບກະແຊບ. ກິນກັບຕຳໝາກຫຸ່ງນີ້ ຖືວ່າເຂົ້າກັນໄດ້ດີ໊ ໄດ້ດີ. ທີ່ສຳຄັນ ໃນສູດນີ້ ແມ່ນ ນ້ຳມັນຫອຍເດີ !
ສູດຈາກ FB Saeng Douangdara, YT Lao Food at Saeng’s Kitchen
1.ເອົາປີກໄກ່ ອອກມາຈາກຕູ້ເຢັນ ແລ້ວປະໄວ້ ໃນອຸນນະພູມຫ້ອງ. ກຽມເຄື່ອງໝັກຕາມນີ້: ຊອຍ ແລະ ບົດ ຫລືຕຳ ຫົວສີໄຄ, ກະທຽມ ແລະ ຫອມປ້ອມ ໃຫ້ແຫລກດີ.
2. ໝັກປີກໄກ່ ດ້ວຍ ນ້ຳມັນຫອຍ, ຊ໊ອສໝາກເຜັດກະທຽມ (ສຳເລັດຮູບ), ນ້ຳປາ, ສະອິ້ວຝາຂຽວ,ໝາກນາວ, ນ້ຳຕານປີບ, ແລະພິກໄທດຳປົ່ນ. ຕາມດ້ວຍ ເຄື່ອງທີ່ຕຳໄວ້ນັ້ນລົງ ຄົນໃສ່ ປີກໄກ່ ແລ້ວ ເອືອບປະໄວ້ 1 ຊົ່ວໂມງ ຫລື ໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ ຂ້າມຄືນຍິ່ງແຊບ.
3. ເປີດ ເຕົາອົບ ທີ່ອຸນນະພູມ 375 ຟາເລັນຮາຍ (F) ຫລື 195 ອົງສາ (C). ເອົາປີກໄກ່ໃສ່ ຖາດ ຮອງດ້ວຍແຜ່ນ ອາລູມິນຽມ ແລ້ວ ເຂົ້າອົບໃຊ້ເວລາ 15ນາທີ, ໃຫ້ປີ້ນ ທາງ ເພື່ອຈະໄດ້ສຸກສະເໝີກັນ . ຈາກນັ້ນ ປ່ຽນ ເຕົາອົບໃສ່ໂໝດປີ້ງ ແລ້ວ ປີ້ງຕໍ່ອີກ 10 ນາທີ ເພື່ອ ໃຫ້ປີກໄກ່ ແຫ້ມ ອອກສີ ນ້ຳຕານ. ເມື່ອສຸກແລ່ວ ຕັກໄກ່ ອອກຈາກ ຖາດ ພັກໃຫ້ເຢັນປະມານ 15 ນາທີ. ຖ້າມີນ້ຳຊ໊ອສເຫລືອ ຢູ່ຖາດປີ້ງ ໃຫ້ແຍກອອກ ເອົາໄວ້ຈ້ຳກໍ່ໄດ້. ໂຮຍ ຫອມບົ່ວໃບຊອຍໃສ່ ພ້ອມ ເສີບ! ແຊບ!