ມື້ນີ້ມາເຮັດຍຳ ຜັກກາດນ້ຳກິນ.ວິທີເຮັດກະຄ້າຍຍຳສະລັດທົ່ວໄປ ແຕ່ເວລາມາກິນກັບ ຜັກກາດນ້ຳມັນຈະໄດ້ລົດຊາດ ເຂັ້ມຂົ້ນອີກແບບຫນຶ່ງ.
1.ຕົ້ມໄຂ່ ໃຫ້ສຸກ ແລ້ວປອກໄວ້,ແຍກໄຂ່ຂາວ ແລະແດງອອກໄວ້ໃສ່ຖ້ວຍ.
2. ຈຽວຫອມບົ່ວ ແລະກະທຽມ ໃຫ້ເຫລືອງ ແລ້ວເອົາຊີ້ນຫມູ ລົງຂົ້ວ.ປຸງລົດດ້ວຍ ເກືອ,ຄະນໍ, ແລະພິກໄທ. ຂົ້ວໃຫ້ສຸກ ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ.
3. ເຮັດນ້ຳຍຳ
- ຕີນ້ຳຕານໃສ່ນ້ຳຮ້ອນໃຫ້ເປື່ອຍ ປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ. ແລ້ວເອົາໄຂ່ແດງ ຕີໃສ່ໃຫ້ມຸ່ນ.
- ໃສ່ນ້ຳປາ,ຫມາກນາວ, ຖົ່ວດິນ,ແລະຊີ້ນຫມູທີ່ຂົ້ວໄວ້ນັ້ນ ຄົນໃສ່ກັນ.ຊີມໃຫ້ ພໍດີ.
4. ຈັດຜັກທຸກຢ່າງໃສ່ຊາມ ຊອຍໄຂ່ຂາວໃສ່ນຳ.ແລ້ວຖອກນ້ຳຍຳລົງແລະ ຄົນໃຫ້ທົ່ວ.ພ້ອມເສີບ.