ຍາມທ້າຍເດືອນ ເໝາະສຸດ ກັບ ເມນູນີ້. 'ປ໋ອງປາ' ເພື່ອນຊ່ອຍຊີວິດ ໃຫ້ລອດພົ້ນ ຈາກຄວາມຫິວ. ແທນທີ່ຊິແກະ ລະກະກິນ, ລອງມາປ່ຽນ ໜ້ອຍໜຶ່ງໃຫ້ມັນແຊບກວ່າເກົ່າເບິ່ງດຸ :)
1. ນຳຫອມບົ່ວແດງ+ກະທຽມ+ ແລະຫມາກເຜັດຊອຍ ໄປຂົ້ວໃຫ້ເຫລືອງຫອມ
2. ແກະປາກະປ໋ອງ ເທລົງກະທະ ແລ້ວຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ຈົນນ້ຳເລີ່ມແຫ້ງ.
3. ໃສ່ນ້ຳຕານ, ນ້ຳປາ ຄົນໄວໆ, ຊີມໃຫ້ພໍດີ ແລະປົງ.
4. ໂຮຍຫນ້າດ້ວຍຫອມປ້ອມ ແລະ ເຜັດຜົງ ກິນກັບເຂົ້້າຂ້າວຮ້ອນໆ ແຊບ.