ເມນູນີ້ ໄດ້ແຮງບັນດານໃຈ ມາຈາກແອັດມິນ ກຸ່ມ ອາຫານຫວຽດນາມ Vietnamese Soul Food. ເຄີຍກິນຢູ່ ຮ້ານຫວຽດ ແຕ່ບໍ່ເຄີຍ ຮູ້ ວ່າເຮັດແນວໃດ. ມື້ນີ້ ເລີຍ ລອງເຮັດເທື່ອທຳອິດ ກະແຊບເລີຍ. ບໍ່ເຊື່ອ ໄປເຮັດເບິ່ງໂລດເດີ ຕາມນີ້ເລີຍ ບໍ່ຍາກ ດັ່ງທີ່ຄິດ ແຕ່ແຊບກວ່າ ທີ່ຄິດ :)
1. ຄ້າງໝໍ້ກະທະ ໃສ່ນ້ຳມັນ ແລ້ວໃສ່ນ້ຳຕານ3 ບ່ວງແກງ. ຂ້ຽວຈົນໃຫ້ມັນອອກ ສີນ້ຳຕານເຂັ້ມໆ ພຸ້ນລະ.
2.ໃສ່ກະທຽມ ແລະ ຫອມບົ່ວແດງ ລົງໄປ.ຄົນປະມານ 5 ວິນາທີແລ້ວຈິ່ງໃສ່ນ້ຳລົງໄປ. ແລ້ວ ໃສ່ເຄື່ອງປຸງ ທັງຫມົດລົງໄປ (ຍົກເວັ້ນ ໝາກເຜັດ ແລະ ຫອມບົ່ວ), ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ຈາກນັ້ນ ໃສ່ປາ,ວາງລົງໄປໃຫ້ຫ່າງກັນ.
3.ປິດຝາໝໍ້ ໃຊ້ໄຟກາງຫາແຮງ ປະໄວ້ປະມານ 5-6 ນາທີ. ຈາກນັ້ນປີ້ນປາ,ແລ້ວປິດຝາໝໍ້ໄວ້ອີກ 5-6 ນາທີ.
4. ໃສ່ໝາກເຜັດລົງໄປແລ້ວ ຕຸ໋ນໄປ ອີກ15ນາທີ ບໍ່ປິດຝາໝໍ້ ເພື່ອໃຫ້ນ້ຳແຫ້ງລົງ.ແຕ່ໃຫ້ປີ້ນຕ່ອນ ປາທຸກໆ5 ນາທີ.
5.ໃສ່ຫອມບົ່ວໃບຊອຍ ແລະຊີມລົດຕາມໃຈ ມັກ. ຖ້າຂຸ້ນໄປ ໃຫ້ຕື່ມນ້ຳ ອີກຫນ້ອຍໜຶ່ງກໍ່ໄດ້. ເສີບກິນ ກັບ ເຂົ້າຈ້າວຮ້ອນໆ ແຊບ ທີ່ສຸດ😊👍