ແລງນີ້ກິນເຂົ້າກັບຫຍັງດີ? ຕົ້ມພາສຕ້າ ກັບຊີ້ນຫມູ ຊົດຮ້ອນໆສາເນາະ.
1. ຕົ້ມເສັ້ນ ພາສຕ້າໃຫ້ສຸກແລະໃຫ້ອ່ອນເພີ່ມຫນ້ອຍຫນຶ່ງ. ຖອກນ້ຳອອກ ແລ້ວ ປະໄວ້.
2. ປະສົມຊີ້ນຫມູບົດ(ທີ່ປັ່ນເປັນເນື້ອລະອຽດແລ້ວ)ກັບ ກະທຽມ,ເກືອ,ພິກໄທ ປົ່ນ,ແປ້ງນົວ,ຫລື ຜົງຄະນໍ, ແລະບົ່ວໃບຊອຍ.ຈາກນັ້ນໃຊ້ພ້າອີໂຕ້ ສັບໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ.
3. ສຳລັບຫມໍ້ຕົ້ມ,ໃຫ້ໃສ່ ນ້ຳຊຸບ(ສຳເລັດຮູບ) ແລະນ້ຳລົງໄປ. ຕົ້ມໃຫ້ຟົດ, ແລ້ວໃຊ້ບ່ວງຕັກ ຫມູບົດທີ່ກຽມໄວ້ນັ້ນປ່ອນລົງຫມໍ້ເທື່ອລະບ່ວງ ເຮັດຄືລູກຊີ້ນ.
4. ປຸງລົດນ້ຳຊຸບດ້ວຍເຄື່ອງປຸງທີ່ ໃສ່ກັບລູກຊີ້ນຫມູ. ພຽງເພີ່ມນ້ຳປາ. ແລ້ວຊີມລົດຕາມໃຈຊອບ.ຈາກນັ້ນອ່ອນໄຟລົງແລະປ່ອຍໃຫ້ຟົດ 3-5 ນາທີ. ແລ້ວປິດໄຟໄວ້.
5. ກ່ອນຈະກິນ ກະຕັກ ເສັ້ນພ້າສຕ້າໃສ່ຖ້ວຍ,ຕາມດ້ວຍ ບົ່ວໃບຊອຍ, ຕັກນ້ຳຊຸບໃສ່ ແລະຈຽວຜັກບົ່ວໂຮຍຫນ້າ.
ຫ້າມເອົາເສັ້ນພາສຕ້າ ທີ່ຕົ້ມນັ້ນຖອກລົງຫມໍ້ປະໄວ້ເດັດຂາດເພາະມັນຊິດູດນ້ຳຊຸບ ແລະເຮັດໃຫ້ ເສັ້ນອົມນ້ຳ,ແຖມນ້ຳອອກຫນຽວໆ ກິນບໍ່ແຊບ..
6. ພ້ອມເສີບໄດ້ເລີຍ,ແຊບ!