ອາຫານພ້ອມເສີບແລ້ວ: ແກງກະລີ່ໄກ່ ສະຕາຍຫວຽດນາມ. ງ່າຍໆແຕ່ແຊບ ມາເດີ. ສູດຕົ້ນຕຳລັບຈາກ IG nuocmamafoods, FB Vietnamese Soul Food
1. ປະສົມເຄື່ອງໝັກໄກ່ໃຫ້ເຂົ້າກັນກ່ອນ. ແລ້ວ ຕັດໄກ່ເປັນຕ່ອນ ແລະຄົນໃສ່ເຄື່ອງໝັກ ປະໄວ້ 2-4 ຊົ່ວໂມງ. (ຫລື ໃຜມັກໃຊ້ ແຕ່ປີກ ຫລື ສ່ວນໃດກະໄດ້).
2. ກຽມໝໍ້ແກງ, ເອົາທຸກຢ່າງລົງຕົ້ມໃນໝໍ້ ຍົກເວັ້ນກະທິໝາກພ້າວ ແລະໄກ່. ຕົ້້ມໃຫ້ຟົດ.
3. ຕັ້ງໝໍ້ຂາງ ເພື່ອຂົ້ວໄກ່ທີ່ໝັກນັ້ນ ເພຶ່ອໃຫ້ມັນຫອມ ແລະ ສີງາມກະພໍ. ບໍ່ໃຫ້ສຸກກະໄດ້.
4. ຈາກນັັ້ນ ຖອກໄກ່ທີ່ຂົ້ວນັ້ນລົງໝໍ້ ທີ່ກຽມໄວ້, ຕົ້ມໃຫ້ຟົດ ແລະ ໃສ່ ເຜືອກ ແລະ ມັນ. ຕົ້້ມໃຫ້ມັນຟົດກ່ອນ ແລ້ວ ອ່ອນໄຟລົງ ຕຸນໄປ 8-10 ນາທີ. ຈາກນັ້ນ ຊີມລົດຕາມມັກ. ແລ້ວຕື່ມ ກະທິໝາກພ້າວລົງ ແລະ ຄ່ອຍໆ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ປະໄວ້ ໃຫ້ ຟົດອີກບາດໜຶ່ງ ແລ້ວ ປິດໄຟ. ເມື່ອໃສ່ກະທິແລ້ວ ຫ້າມຕົ້ມດົນ.
5. ພ້ອມເສີບ ແຊບ!