ໄດ້ປູສົດໆ ມາແຕ່ຕະຫລາດ. ເລີຍຈັດການ ເຮັດຜັດຜົງກະຫລີ່ ເລີຍສະ. ເຮັດງ່າຍໆ ແຕ່ ອອກມາ ແຊບເວີ້້ ຈົນເລຍມື :)
1. ປະສົມ ນ້ຳຊ໊ອສ ໃສ່ຖ້ວຍກ່ອນ: ໂດຍການ ໃສ່ໄຂ່, ນົມສົດ, ຜົງກະລີ່, ນ້ຳມັນຫອຍ, ສະອິ້ວຂາວ,ນ້ຳຕານ, ຜົງປຸງລົດດີ ຫລື ຄະນໍ ,ພິກເຜົາ. ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນລະອຽດ.
2. ຕັ້ງຫມໍ້ຂາງ ໃສ່ນ້ຳມັນ ຂົ້ວກະທຽມແລະ ຫົວຜັກບົ່ວ ໃຫ້ເຫລືອງຫອມ. ແລ້ວຈິ່ງ ເອົາປູລົງ ຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ປິດຝາໄວ້ 3-5 ນາທີ.
3. ແລ້ວ ຖອກນ້ຳຊ໊ອສ ທີ່ປຸງໄວ້ ລົງໃຫ້ທົ່ວປູ. ຂົ້ວໃຫ້ ເຂົ້າກັນໄວໆ ( ໃສ່ໄຟແຮງ) ພໍໃຫ້ ໄຂ່ສຸກ ແລ້ວຊີມລົດຕາມໃຈ ແລະປິດໄຟ.ພ້ອມເສີບ:)