ເຂົ້້າຈີ່ຍັດໄສ້ ແບບນີ້ ເປັນການມາເຈີກັນລະຫວ່າງ ເຂົ້້າຈີ່ຝລັ່ງ ແລະ ຂົ້ວຊີ້ນແບບລາວ. ອັນທີ່ຈິງ ຂົ້້ວຊີ້ນແລ້ວໆ ພັດລືມຫຸງເຂົ້າ. ເລີຍຈັບເຂົ້າຈີ່ມາແທນ ອອກມາເປັນເມນູນີ້ :)
1. ເອືອບຊີ້ນໃສ່ ຄະນໍ, ນ້ຳມັນຫອຍ, ພິກໄທ, ສະອິ້ວຂາວ ປະໄວ້ 5 ນາທີ
2 ຫລັງຈາກ 5 ນາທີແລ້ວ , ເລີ່ມຈຽວກະທຽມ ແລະ ຫົວບົ່ວໃຫຍ່ ໃສ່ນ້ຳມັນໃຫ້ຫອມ. ເອົາຊີ້ນລົງຂົ້້ວໃຫ້ສຸກປະມານ 5 ນາທີ. ໃຫ້ນ້ຳແຫ້ງ.
3. ເອົາອອກມາພັກໃສ່ຈານໄວ້ໃຫ້ພໍອຸ່ນ
4. ປາດເຂົ້າຈີ່, ທາເນີຍ ແລະ ມາຢອງເນສ, ເອົາໝາກແຕງ, ຫມາກເລັ່ນ, ຜັກສະຫລັດ ໃສ່. ຕາມດ້ວຍ ຊີ້ນຂົ້ວ ແລະ ເອົາຫອມປ້ອມໃສ່ທາງໜ້າ ແລະໂຮຍພິກໄທອີກໜ້ອຍໜຶ່ງ. ກິນໄດ້ເລີຍ :)