ແກງເຜັດ ເປັດຢ່າງ ຟັງຊື່ ກະຮູ້ແລ້ວວ່າ ເປັນເມນູອາຫານໄທ ແຕ່ລາວກະກິນໄດ້ເນາະ :) ມາເບິ່ງຂັ້້ນຕອນການເຮັດເລີຍບໍ່ໄດ້ຫຍຸ້ງຍາກປານຈັກໜ້ອຍ.
1. ຜັດນ້ຳໜ້າແກງເຜັດໃສ່ນ້ຳມັນໃຫ້ຫອມ ລະກະໃສ່ກະທິ+ຫົວບົ່ວໃຫຍ່ຊອຍ+ໝາກເລັ່ນນ້ອຍ+ຕ່ອນເອິກເປັດ ລົງໄປ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
2. ປຸງລົດດ້ວຍ ນ້ຳຕານ ແລະ ນ້ຳປາ ລະພໍ.
3. ເມື່ອນ້ຳເລີ່ມລົດລົງແລ້ວ, ໃຫ້ຊີມລົດຊາດຕາມໃຈມັກ. ຕັກໃສ່ຈານແຕ່ງໜ້າດ້ວຍໃບບົວລະພາ. ເສີບຮ້ອນໆ ກິນກັບເຂົ້າຈ້າວຫອມມະລິ. ແຊບ!