ໃຜກຳລັງ ລົດນຳ້ໜັກຢູ່ ໃຫ້ກົດຂ້າມໄປເລີຍເດີ. ເພາະມື້ນີ້ຂໍ ແນະນຳເມນູແຊບ 'ແຈ່ວຂຽບຫມູ' ສະຫວັນຂອງຄົນມັກ ມັນໆ ກ໊ອບກອບ ແລະ ແຊບໆ. ໄປເບິ່ງສູດ ແລະວິທີ ແຕ່ງກັນເລີຍ :
ວິທີເຮັດ:
1. ເອົາມັນຫມູໄປຕັດເປັນຕ່ອນນ້ອຍ ຫລັງຈາກນັ້ນເອົາໃສຫມໍ້ແລະຕື່ມນ້ໍາພໍຖ້ວມຫມູແລ້ວຂ້ຽວຈົນຫມູເຫລືອງເປັນແບບສະຕາຍຂຽບຫມູ
2. ເອົາຫມາກເຜັດໄປຂົ້ວໃຫ້ຫອມແລ້ວເອົາໄປບົດຫລືຕໍາໃຫ້ລະອຽດ
3. ເອົາຜັກບົ່ວຜັກທຽມໄປຈີ່ໄຟຫລືດາດຫມໍ້ໃຫ້ສຸກ
4. ເອົາຫມາກເຜັດທີ່ບົດຫລືຕໍາແລ້ວໃສ່ໃນຄົກແລະເອົາຜັກບົ່ວຜັກທຽມໃສ່ລົງໄປຕໍາປົນກັນໃຫ້ແຫລກ, ຫລັງຈາກນັ້ນໃສ່ກະປິລົງໄປຕໍາໃຫ້ເຂົ້າກັນ
5. ຄ້າງຫມໍ້ໃສ່ນ້ໍາມັນທີໄຟຮ້ອນປານກາງແລ້ວໃສ່ເຄື່ອງທີ່ຕໍາລົງໄປຂົ້ວໃຫ້ຫອມຫລັງຈາກນ້ໍາປຸງເຄື່ອງໃສ່ນ້ໍາປາ, ນ້ໍາຕານປີດ, ນ້ໍາຫມາກຂາມປຽກ ຊິມລົດຕາມມັກ, ຫລັງຈາກແຊບຖືກໃຈແລ້ວກໍ່ໃສ່ກາກຫມູລົງໄປຂົ້ວຄົນພໍແຕ່ໃຫ້ເຂົ້າກັນ ທໍ່ນີ້ເປັນອັນລຽບລ້ອຍ