ລາຊາ ໄຂ່ ຕ້ອງຍົກໃຫ້ ໄຂ່ມົດແດງ, ມື້ນີ້ ເອົາມາແກງໃສ່ ຜັກຫວານ ມັນຄື ສຸດຍອດ ອາຫານ ຂອງມະນຸດ ລະ. ໃຜໄດ້ໄປຕະຫລາດກະຊື້້ມາເຮັດຕາມສູດນີ້ເລີຍເດີ.
1. ຄ້າງໝໍ້ຕົ້ມນ້ຳໃສ່ເກຶອ, ຂີງ, ສະອິ້ວຂາວ, ແປ້ງນົວ. ພໍຟົດໃຫ້ໃສ່ກະດູກໝູ ຫລັງຈາກຟົດອີກເທື່ອໜຶ່ງໃຫ້ອ່ອນໄຟລົງ. ຕົ້ມໄວ້ປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ ຈົນຊີ້ນເປື່ອຍດີ.
2. ໃສ່ຜັກຫວານ ແລະ ໄຂ່ມົດ ຕົ້ມຕໍ່ໃຫ້ຟົດປະມານ 5 ນາທີ. ຊີມລົດຊາດ ແລ້ວ ປົງ. ເປັນ ອັນວ່າ ຈົບພິທີ