ແກງໄກ່ ແບບລາວໆ ຕ້ອງນີ້ເລີຍ 'ແກງສົ້ມໄກ່' ເມນູເດັດໆ ປະຈຳ ທ້ອງຖິ່ນ. ເວລາມີແຂກ ມາຢາມເຮືອນນີ້ຕ້ອງເສີບເມນູນີ້. ມື້ນີ້ ມາເບິ່ງ ສູດແຊບໆ ຈາກວັງວຽງ ນຳກັນເລີຍ :)
ຂັ້ນຕອນ 1: ຄ້າງຫມໍ້ ໃສ່ນ້ຳ, ເກືອ, ຫມາກຂາມ, ຫົວສີໄຄ, ຂ່າ, ຫມາກເຜັດດິບ, ແລະ ຄະນໍ.
ຂັ້ນຕອນ 2: ພໍນ້ຳຟົດໃສ່ໄກ່ ແລະ ຕື່ມນ້ຳປາ. ຕົ້ມໄກ່ຈົນສຸກປະມານ 30ນາທີ.
ຂັ້ນຕອນ 3: ໃສ່ຫົວບົ່ວ ແລະ ຫມາກເລັ່ນ ຕົ້ມຕໍ່ປະມານ 5 ນາທີ. ຈາກນັ້ນຊອຍຫອມໃສ່ ແລະ ປົງ ພ້ອມເສີບ ກິນກັບເຂົ້າ ແລະ ແຈ່ວ. ແຊບ!