ໜ້າຫຼັກສູດອາຫານລາວປະເພດແກງ/ເອາະ

ແກງສົ້ມໄກ່

(1 ໂຫວດ) • ໂດຍ ສາວວອນ ແກ້ງກອກ

4 ຄົນ · ປານກາງ · 60 ນາທີ · ປານກາງ

ແກງໄກ່ ແບບລາວໆ ຕ້ອງນີ້ເລີຍ 'ແກງສົ້ມໄກ່' ເມນູເດັດໆ ປະຈຳ ທ້ອງຖິ່ນ. ເວລາມີແຂກ ມາຢາມເຮືອນນີ້ຕ້ອງເສີບເມນູນີ້. ມື້ນີ້ ມາເບິ່ງ ສູດແຊບໆ ຈາກວັງວຽງ ນຳກັນເລີຍ :)

ເຄື່ອງປຸງ

ວິທີເຮັດ

ຂັ້ນຕອນ 1: ຄ້າງຫມໍ້ ໃສ່ນ້ຳ, ເກືອ, ຫມາກຂາມ, ຫົວສີໄຄ, ຂ່າ, ຫມາກເຜັດດິບ, ແລະ ຄະນໍ.

ຂັ້ນຕອນ 2: ພໍນ້ຳຟົດໃສ່ໄກ່ ແລະ ຕື່ມນ້ຳປາ. ຕົ້ມໄກ່ຈົນສຸກປະມານ 30ນາທີ.

ຂັ້ນຕອນ 3: ໃສ່ຫົວບົ່ວ ແລະ ຫມາກເລັ່ນ ຕົ້ມຕໍ່ປະມານ 5 ນາທີ. ຈາກນັ້ນຊອຍຫອມໃສ່ ແລະ ປົງ ພ້ອມເສີບ ກິນກັບເຂົ້າ ແລະ ແຈ່ວ. ແຊບ!

ໂຫວດຂອງທ່ານ (1 ດາວ = ບໍ່ມັກ, 5 ດາວ = ມັກຫຼາຍ)


ຄຳເຫັນ


ເບິ່ງເພີ່ມ

 
ລິ້ງນີ້ໄດ້ຖືກກ໋ອບປີ້ໄວ້ແລ້ວ