'ຫມ້ຽງຫວຽດ' ຫລື ໝູຕົ້ມ ພັນຜັກບົ່ວ. ເຮັດງ່າຍໆ ແຕ່ແຊບຫລາຍ. ເໝາະສຳລັບເຮັດກິນຊຸມກັບໝູ່, ຊ່ອຍກັນ ພັນ ແລະຊ່ອຍກັນກິນພ້ອມ:). ມາເບິ່ງສູດຢູ່ລຸ່ມນີ້ເລີຍ !
ຂັ້ນຕອນ 1. ນຳເອົາຫມູ+ໄຂ່+ຫອມປ້ອມມາພັນໃສ່ກັນໂດຍເອົາໃບຫອມບົວມາພັນໃຫ້ເປັນຄຳ
ຂັ້ນຕອນ 2. ເອົານ້ຳມາຕົ້ມໃສ່ນ້ຳຕານ+ເກືອ ນ້ຳຕານລະລາຍແລ້ວປິດໄຟ ແລ້ວເອົານ້ຳປາ+ແປ້ງນົວໃສ່ ຊິມລົດຊາດ ສາມາດປຸງເພີ້ມໄດ້ ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
ຂັ້ນຕອນ 3. ນຳເອົາຫມາກເຜັດ+ ກະທຽມຕຳໃຫ້ອຽດ ຕາມດ້ວຍຫມາກຖົ່ວດິນ
ຂັ້ນຕອນ 4. ນຳເອົາເຄື່ອງທີ່ຕຳໃສ່ນ້ຳຕານປະໄວ້ນັ້ນ ບີບຫມາກນາວໃສ່ ຖືວ່າສຳເລັດ
ຂັ້ນຕອນ 5. ເອົາຊີ້ນທີ່ພັນຈ້ຳນ້ຳເຈ່ວກິນໄດ້ເລີຍ