ມື້ນີ້ ທີມງານ Zap.la ມາເຮັດເຂົ້າປຸ້ນປາແດກຫວຽດນາມສູ່ກິນ. ເຮັດງ່າຍໆ ແຖມຄົບທາດອາຫານ! ມາເດີ ແຊບໆ
1. ຖອກນ້ຳມັນໃສ່ກະທະໃຫ້ຮ້ອນ,ແລ້ວເອົາເຕົາຮູ້ລົງຈືນ ໃຫ້ເຫຼືອງກອບ. ຕັກອອກໄວ້
2. ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ ແລະ ເກືອ1ບ່ວງນ້ອຍ. ຕົ້ມໃຫ້ຟົດ, ເອົາຊີ້ນໝູລົງຕົ້ມໃຫ້ສຸກ ປະມານ 30ນາທີ ແລ້ວຕັກອອກ ປະໃຫ້ເຢັນ ແລະ ຊອຍໄວ້
3. ເຮັດນ້ຳແຈ່ວ:
- ຖອກປາແດກຫວຽດ ໃສ່ຖ້ວຍ, ໃສ່ນ້ຳຕານ 3ບ່ວງແກງ, ໃສ່ເຜັດຕຳ, ກະທຽມຈຽວ, ໝາກນັດຊອຍ, ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ. ແລ້ວຖອກນ້ຳມັນທີ່ໃຊ້ຈືນເຕົາຮູ້ ແລະ ຈຽວກະທຽມຮ້ອນໆລົງຖ້ວຍແຈ່ວ (ປະມານ 5 ບ່ວງແກງ) ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ.
4. ກຽມຜັກ ແລະ ເຂົ້າປຸ້ນໃສ່ຖ້ວຍ, ພ້ອມດ້ວຍຊີ້ນໝູຕົ້ມຊອຍ. ລາດນ້ຳແຈ່ວທີ່ເຮັດລົງໄປ. ໂຮຍຖົ່ວດິນ, ຫອມບົ່ວຈຽວ, ແລະ ຜັກບົ່ວໃບລົງ. ພ້ອມແຊບໄດ້ !