ຍາມໃດເຮັດລາບເປັດ ລະຕ້ອງມີ ແກງເປັດໂລດໃດ! ເພາະ ມັນຂອງຄູ່ກັນ. ເຂົ້າໜຽວ ຄຸ້ຍ ລາບ ແຊບໆ ລະ ກະ ຊົດ ແກງຮ້ອນໆ ໃສ່. ເຂົ້າກັນ ເຂົ້າກັນ :)
1. ຄ້າງໝໍ້ ຕົ້ມນ້ຳໃ້ຫຟົດ ແລະ ໃສ່ ໝາກເຜັດ, ຫົວບົ່ວແດງ, ຫົວສີໄຄ, ຮາກຫອມປ້ອມ, ໝາກຂາມປຽກ.
2. ໃສ່ເກືອ, ແປ້ງນົວ, ນ້ຳປາ ແລະ ຊີ້ນເປັດລົງ ຕົ້ມ ປະມານ 30 ນາທີ ຫລື ຈົນ ໃຫ້ຊີ້ນ ເປື່ອຍ.
3. ເອົາ ຫົວບົ່ວໃຫຍ່ ລົງໝໍ້ ຕົ້ມປະມານ 2 ນາທີ ແລ້ວ ໃສ່ ໝາກເລັ່ນ. ຊີມລົດ ໃຫ້ພໍດີ ແລ້ວ ໃສ່ ຜັກຫອມຊອຍ ປິດໄຟ! ເສີບ :)