ເປັນເຄື່ອງດື່ມ ງ່າຍໆ ແລະ ສົດຊື່ນ ເໝາະສຳລັບອາກາດຮ້ອນໆ. ເຄດິດຈາກ IG nuocmamafoods, FB Vietnamese Soul Food
1. ແຊ່ ແກ່ນໝາກຈອງ ໃນນ້ຳອຸ່ນ ປະມານ 30-45 ນາທີ. ຫລັງຈາກແຊ່ແລ້ວ , ແກະ ແກ່ນ ແລະ ເປືອກມັນອອກ.
2. ແຊ່ ແກ່ນຜັກອີຕູ່ ໃນນ້ຳ 10 ນາທີ.
3. ຕັດວຸ້ນດຳ ເປັນຕ່ອນນ້ອຍ
4. ຕົ້ມ ນ້ຳຕານກ້ອນ ກັບນ້ຳ 2 ຖ້ວຍນ້ອຍ ໃຫ້ລະລາຍ. ຕັກອອກ ແລະ ປະໃຫ້ເຢັນ.
5. ໃສ່ທຸກຢ່າງ ລົງໃນ ໂຖໃຫຍ່ . ໃສ່ນ້ຳກ້ອນ .ແລ້ວຊີມລົດຕາມໃຈ.
6. ເສີບ ເຢັນ ໆ ;-)