ແກງຜັກກາດຊອມຫມູສັບ ແຖມຜັກຊີ ເປັນແກງຈືດ ທີ່ເຮັດງ່າຍໆ . ກິນແລ້ວ ຮູ້ສຶກ ດີ ທັງມີ ປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ. ຊິກິນກັບເຂົ້າຈ້າວ ຫລື ເຂົ້າໜຽວກະແຊບ. ຈ້ຳແຈ່ວແດ່ເນາະ ແຮ່ງຄັກໄປຕື່ມ.
ຂັ້ນຕອນ 1. ຄ້າງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ+ເກືອ+ຫົວສີໄຄທຸບ ຕົ້ມໃຫ້ຟົດ.
ຂັ້ນຕອນ 2. ເອືອບຫມູສັບດ້ວຍ ພິກໄທ ແລະ ຄະນໍຜົງ ນວດໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
ຂັ້ນຕອນ 3. ປັ້ນຫມູເປັນກ້ອນພໍດີຄຳ ລົງຫມໍໍ້ ແລະຕົ້ມປະມານ 20ນາທີ.
ຂັ້ນຕອນ 4. ໃສ່ຜັກກາດ ຕົ້ມເຂົ້າກັນປະມານ 5 ນາທີ.
ຂັ້ນຕອນ 5. ໃສ່ຜັກຊີ ຊີມລົດຊາດ ແລ້ວ ປົງ. ເປັນອັນວ່າເສັດພິທີ.