ໄປຕະຫລາດລະໄດ້ດອກແຄສົດ ມາ ກະຕ້ອງໄດ້ເຮັດ ອົ່ວດອກແຄ ແນ່ນອນ. ໃຜຍັງບໍ່ເຄີຍລອງເຮັດກິນ. ກະໄປເຮັດຕາມສູດນີ້ເລີຍເນີ.
1. ເອົາດອກແຄ ໄປລວກໃຫ້ອ່ອນ ແລ້ວ ເອົາອອກມາແຊ່ນ້ຳເຢັນ ແລ້ວ ປະໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນ້ຳ
2. ປະສົມເຄື່ອງທຸກຢ່າງເຂົ້າກັນ ແລະ ຊີມກ່ອນໃຫ້ພໍດີ ຈາກນັ້ນ ນຳໄປຍັດໃສ່ ດອກແຄ.
3. ເອົາໄປໜຶ້ງປິດຝາ ໃຫ້ສຸກ ປະມານ 20-30 ນາທີ.