ສຳລັບ ອາຫານ ວັນນີ້ ຂໍສະເໜີ 'ກ້ອຍປາ' ລົດຊາດທີ່ ແຊບ ເກີນຄຳບັນຍາຍ. ກິນແລ້ວ ອີ່ມປານໃດ ກະບໍ່ຢາກເຊົາ. ເຮັດຍາມໃດກະແຊບຍາມນັ້ນ. ເບິ່ງວີທີເຮັດທາງລຸ່ມນີ້ເດີ:
ຂັ້ນຕອນ 1. ຖ້າປາເປັນໂຕໃຫ້ລືບເອົາແຕ່ຊີ້ນປາ ມາຊອຍເປັນຕ່ອນຫນາປະມານ 2 ເຊັນ. ແລ້ວຄັ້ນເບົາໆໃສ່ນ້ຳຫມາກນາວ ແຊ່ປະໄວ້ປະມານ 15 ນາທີ.
ຂັ້ນຕອນ 2. ຄ້າງຫມໍ້ ໃສ່ນ້ຳ ຕື່ມເກືອ, ຕົ້້ມໃຫ້ຟົດ, ປັ້ນນ້ຳຫມາກນາວ ອອກຈາກປາ ແລ້ວເອົາ ປາລົງລວກ ປະມານ 2 ຫາ 3 ນາທີ ແລ້ວເອົາຂຶ້ນ ພັກໄວ້ໃນຊາມ.
ຂັ້ນຕອນ 3. ພໍປາເຢັນລົງ ໃຫ້ ເອົາ ນ້ຳປາ, ແປ້ງນົວ, ຫມາກນາວ,ກະທຽມ ຫອມບົ່ວແດງລົງໄປ ແລ້ວຄົນ ເບົາໆ. ຈາກນັ້ນໃສ່ ເຂົ້າຂົ້ວ, ຫມາກເຜັດ ແລະ ຫອມຊອຍຕ່າງໆລົງໄປ. ຊີມລົດຊາດ ພ້ອມເສີບ ກັບເຂົ້າຫນຽວ. ແຊບ!!
ເຄັດລັບ: ທີ່ເອົາປາແຊ່ຫມາກນາວກ່ອນລວກ ເຮັດໃຊ້ຊີ້ນປາບໍ່ເລະ. ຄວນຊີມປາກ່ອນໃສ່ຫມາກນາວຕອນປຸງເຄື່ອງ.