ໃຜກຳລັງຊອກຫາ ເທັກສເຈີ (ສຳຜັດ) ນີ້ຢູ່: ກອບນອກ ນຸ້ມໃນ? ມີເຄັດລັບ ມາບອກ – ມາເຮັດ ທອດມັນຝັລ່ງ (ນ້ອຍ) ກັບສ່ວນປະສົມ ເຄື່ອງປຸງແບບ ສະໄຕ ຈີນ ໂຮມເມດກັນເທາະ!
ມີທັງ ລົດຊາດ ແລະ ກິ່ນຫອມ ແລະ ສຳຜັດທີ່ ແຊບ. ໃຜສາຍ ປີ້ງແບບຈີນໆ ຮັບຮອງເມນູນີ້ໂດນແນ່ນອນ.
ສູດຈາກ IG Chubby Whale, YT Chubby Whale
ໝາຍເຫດ:
- ໃຊ້ມັນຝລັ່ງ ຫົວນ້ອຍໆ ແບບເປືອກເຫລື້ອມໆ ມັນໆ ຈະແຊບສຸດ,ຖ້າບໍ່ມີ ເອົາຊະນິດອື່ນກໍ່ໄດ້.
- ຈະອົບ ຫລື ໃຊ້ ໝໍ້ທອດ ໄຮ້ນຳ້ມັນ ກໍ່ໄດ້, ມັນອາດຈະບໍ່ໄດ້ ເນື້້ອສຳຜັດດຽວກັນ ແຕ່ ບາດນັ້ນຈິ່ງເອົາມາຂົ້ວ ກັບເຄື່ອງເທດໃນໝໍ້ ອີກບາດໜຶ່ງ ກໍ່ໄດ້ຢູ່.
- ການບົດຜົງ ເຄື່ອງເທດ ກັບໝາກເຜັດເອງ ຊ່ອຍໃຫ້ ໄດ້ກິ່ນຫອມ ກວ່າຊື້້ ຜົງສຳເລັດຮູບ.
1. ກຽມມັນຝລັ່ງ :
- ໃຊ້ມີດ ກີດ ເປືອກມັນຝລັ່ງ ອ້ອມເປັນວົງມົນຈອດ ແບບ ບໍ່ເຂົ້າເລິກ.
- ເອົາໄປຕົ້ມໃນນ້ຳປະມານ 5 ນາທີ, ບໍ່ຈຳເປັນຕ້ອງສຸກ
- ເອົາອອກໄປແຊ່ນ້ຳ ເຢັນ ແລ້ວ ລອກເປືອກອອກ ຕາມຮອຍຂີດນັ້ນ.
- ເອົາໄປວາງໄວ້ ເຈ້ຍ ຊັບນ້ຳ ອອກໃຫ້ແຫ້ງ
2. ກຽມ ຜົງເຄື່ອງເທດ:
- ຕັດພວກ ເຄື່ອງເທດໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍ
- ໄປຂົ້ວ ບໍ່ໃສ່ນ້ຳມັນ ໃນກະທະ ກັບໄຟ ປານກາງ, ໝັ່ນຄົນພໍມັນຫອມໃຫ້ ເອົາອອກ.
- ແລ້ວ ນຳໄປປັ່ນ ຫລື ຕຳໃຫ້ມຸ່ນເປັນຜົງ
- ໃສ່ ຜົງຜັກບົ່ວ (ສຳເລັດຮູບ) 2 ບ່ວງແກງ ປະສົມລົງກັບເຄື່ອງເທດບົດນັ້ນ ແລ້ວ ຄົນ ປະໄວ້ຖ້ວຍ .
3. ຂັ້ນຕອນຈືນ:
- ໃຊ້ໝໍ້ຂາງໃຫຍ່ ເປີດໄຟປານກາງ, ໃສ່ນ້ຳມັນ ກະໃຫ້ ພໍດີຖ້ວມມັນຝລັ່ງທີ່ມີ.
- ຈືນ ປະມານ 4-5 ນາທີ, ຈົນກວ່າມັນສຸກ. ( ໃຊ້ໄມ້ຈີ້ມແຂ້ວ ແທງລົງເບິ່ງ ຖ້າທາງໃນມັນອ່ອນ ສະແດງວ່າສຸກແລ້ວ)!
- ໃຊ້ ຈອງ ເນັ້້ນໆ ມັນ ໃຫ້ ແຕກ ເພື່ອ ໃຫ້ ນ້ຳມັນ ເຂົ້້າໄປ ທາງໃນ ເພີ່ມຄວາມກອບ.
- ຈືນຕໍ່ໄປຈົນ ເຫັນວ່າມັນເຫລືອງ ກອບ.
- ກອບໄດ້ທີ່ ແລ້ວ ຕັກອອກ ຊັບນ້ຳມັນອອກ. ຢ່າລືມ ປະ ນ້ຳມັນໃນໝໍ້ ໄວ້ ຈັກ 1 ບ່ວງແກງ.
- ແລ້ວ ໃສ່ ຂີງ, ຖົ່ວເຕົ້າຈ້ຽວເຜັດ, ແລະ ກະທຽມລົງໄປ. ຂົ້້ວໃຫ້ເຂົ້້າກັນ.
- ໃສ່ມັນຝລັ່ງ ທອດລົງໄປ ແລ້ວ ຂົ້້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
- ໃສ່ ພວກເຄື່ອງເທດ ປົ່ນ ທີ່ບົດໄວ້ ນັ້ນລົງໄປ ປະມານ 1 ຫາ 1.5 ບ່ວງກາເຟ, ຕາມດ້ວຍ ຫອມບົ່ວໃບຊອຍ. ແລ້ວ ປຸງລົດດ້ວຍ ນ້ຳຕານ ແລະ ເກືອ ຢ່າງລະ 1 ບ່ວງກາເຟ. ຊີມລົດຕາມມັກ.
- ຄົນໃຫ້ເຂົ້້າກັນດີ ແລ້ວ ຕັກໃສ່ຈານ ໂຮຍດ້ວຍ ຫອມບົ່ວ ຊອຍ ແລະຫອມປ້ອມ ອີກຄັ້້ງ ກ່ອນເສີບ.