'ທອດປີກໄກ່ (ສູດນີ້ງ່າຍທີ່ສຸດໃນສາມໂລກ)' ກະສົມຊື່ແທ້ໃດລະ. ເຮັດສູດງ່າຍໆ ແຕ່ ລົດຊາດເໜືອ ຮ້ານທອດໄກ່ ຊື່ດັງ ຂອງຕ່າງປະເທດພຸ້ນນ່າ.
ຂັ້ນຕອນ 1. ເອົາປີກໄກ່ໃສ່ຄະນໍກັບພິກໄທເອືອບ ປະໄວ້ປະມານ 60 ນາທີ, ຖ້າບໍ່ມີເວລາເອືອບແມ່ນໃຫ້ ນວດປີກໄກ່ດົນຫນ້ອຍຫນຶ່ງເພື່ອໃຫ້ເຄື່ອງຊື່ມເຂົ້າປີກໄກ່.
ຂັ້ນຕອນ 2. ເອົານ້ຳມັນພືດ ໃສ່ຫມໍ້ແລ້ວເປີດໄຟໃຫ້ນ້ຳມັນຮ້ອນ. ຈາກນັ້ນເອົາແປ້ງໂຮຍໃສ່ປີກໄກ່ພໍໃຫ້ຕິດປີກ ແລ້ວເອົາລົງໃສ່ນ້ຳມັນທີ່ຮ້ອນ ແລ້ວຜ່ອນໄຟໃຫ້ອ່ອນ ພິກປີກໄກ່ໄປມາ ແລະ ຈືນຈົນກວ່າປີກໄກ່ຈະສຸກເຫລືອງ.
ຂັ້ນຕອນ 3. ເມື່ອປີກໄກ່ສຸກຕັກໃສ່ຈານ ກີນກັບຊອດຫມາກເລັ່ນ ຫລື ຊອດຫມາກເຜັດ.