ເພາະອາກາດ ມັນຮ້ອນ, ຈຶ່ງຕ້ອງ ຊອກເຮັດ ເຄື່ອງຄຽງ ແນວເຢັນກິນ, ໝາກແຕງດອງ ສູດໄຕ້ຫວັນ. ເປັນກິດຈະກຳທີ່ ມ່ວນ ແລະ ຜ່ອນຄາຍ ຢູ່ໃນເຮືອນ ເພາະວ່າ ຕ້ອງໄດ້ ອອກແຮງ ທຸບ!.
ແຕ່ວ່າ! ຢ່າໃສ່ ໝາກເຜັດ ຫລາຍເດີ ເພາະ ວ່າ ມັນຊິເຜັດ ຫລາຍຫລາຍໂພດ ;)
ສູດຈາກ FB A table c'est Chiou, YT A table c'est Chiou
1. ຕັດໝາກແຕງລວງຍາວ ເປັນທ່ອນ , ແລ້ວໃຊ້ມີດ ຫລືສາກ ທຸບໃຫ້ມັນແຕກ. ແລ້ວໃສ່ ຊາມປະໄວ້.
2. ຕັດໝາກເຜັດ ຄວັກແກ່ນອອກໃຫ້ໝົດ, ຊອຍເປັນຕ່ອນນ້ອຍ ແລ້ວເອົາໃສ່ຊາມ ໝາກແຕງ.
3. ທຸບກະທຽມ ເພື່ອ ໃຫ້ແກະເປືອກອອກງ່າຍ, ສັບໆ ແລ້ວ ເອົາລົງໃສ່ຊາມໝາກແຕງ.
4. ປຸງດ້ວຍ ເກືອ, ນ້ຳຕານ, ນ້ຳມັນງາຂາວ, ແລະນ້ຳສົ້ມ. ປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລ້ວ ເກັບໃນຕູ້ເຢັນ ຢ່າງໜ້ອຍ 2 ຊົ່ວໂມງ ກ່ອນເອົາມາກິນ.