ເອາະໄຂ່ປາ ເປັນເມນູປະຈຳເຮືອນ ເກືອບ ທຸກຄອບຄົວຄົນລາວ.
1. ເອົານ້ຳມັນພືດໃສ່ຫມໍ້ ແລ້ວເອົາກະທຽມລົງຂົ້ວ ຈຽວຈົນກະທຽມເຫລືອງຫອມ ແລ້ວເອົາໄຂ່ປາລົງຂົ້ວ+ໃບຂີ້ຫູດ+ໃສ່ຄະນໍ
2. ຈາກນັ້ນຕື່ມນ້ຳດື່ມ ຂົ້ວຈົນໄຂ່ປາສຸກ ຊີມເບິ່ງປຸງລົດຕື່ມໄດ້ຕາມໃຈມັກ ເມື່ອໄຂ່ປາສຸກແລ້ວກໍ່ເອົາຫອມບົວໃບ+ຫອມປ້ອມໃສ່ ປິດໄຟ ຖືວ່າສຳເລັດ